Äventyrarna 12-14 år

I Scouterna är det äventyr från första dagen. Du blir Äventyrarscout när du blir tolv år. Många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som Äventyrare direkt.

alder-aventyrareI din patrull får du schyssta kompisar att räkna med. Tillsammans med dem får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Äventyrarscouterna utmanas i patrullen till nya möten och friluftsliv i allt större sammanhang, tillsammans reflekterar man över sin och andras insats. Ordet speglar strapatsen och spänningen på färden.

Äventyrarscouterna är vad som en gång i tiden benämdes ”scouterna”. Varefter scoutgrenarna blivit fler har man velat betona att i äventyrarscouterna är det patrullen (en grupp på 4 till 8 ungdomar) som är den viktigaste enheten. Patrullen inhämtar under tävling, lek och instruktioner kunskaper för att t.ex. på hajk och läger kunna fungera så självständigt som möjligt. Det gäller allt från att laga sin mat till att resa sitt vindskydd. En övning i praktisk demokrati.