Skogsluffarna vinnare av Älghornet 2017!

Ett stort grattis till våra äventyrare i Skogsluffarna som idag för första gången någonsin har vunnit Älghornet. Inte nog med det i patrulltävlingen kom Loet på förstaplats, Räven på andra- och Älgen på tredjeplats!

Kårstämma 2016

Välkommen till Örnsbergs Scoutkårs kårstämma 2016. NÄR? Klockan 16:00 den 9 oktober. VAR? I Rotundan på Hövdingagatan 22. MER INFO: Hittar du här Du som har Facebook får gärna anmäla dig i vårt event. Vi ses där!

Terminsstart hösten 2016

Hej! Under kommande vecka 35 (29/8-4/9) startar vi upp scouterna igen. Mer information mejlat ut från respektive ledarteam. Nytt för hösten är att vi testar en ny lokal i samarbete med Dalbo Båtsällskap. Detta gör att vi inte blir låsta med Läs mer »

Kåren har vunnit 25000 kr

I tisdags tog Celina och Carl emot 25000 kr från Liljeholmstorget Galleria. Liljeholmstorgets Galleria skriver: ”Genom att spela flipper på mobilen har spelare i Liljeholmen dragit in 25 000 kronor till Örnsbergs Scoutkår. Pengarna ska gå till inköp av friluftsmaterial som används Läs mer »

Julmarknad 29/11

Välkommen till Örnsbergs Scoutkårs Julmarknad! 1:a Advent, 29 november 10-16 i Aspuddens skolas ljushall Örnsbergs Scoutkårs julmarknad firar 50 år! Den 29 november håller Örnsbergs Scoutkår för femtionde året i rad julmarknad, ett evenemang som vänder sig lika mycket till Läs mer »

Ungdomsledarstipendium 2015

Idag har vi nöjet att berätta att vår kårordförande Carl Bjelksjö har tilldelats Stockholms stads ungdomsledarstipendium 2015! Tack vare eldsjälar som dig så kan vi bedriva scouting för Hägerstens barn och unga! Ett stort grattis önskar vännerna i Örnsbergs Scoutkår!

Seppo Mälkki

Det är med sorg vi fått besked om att en av kårens medlemmar, Seppo Mälkki , har gått bort. Seppo har varit medlem i kåren sedan mitten av 70-talet och har varit en otrolig förebild och stor idol för massor Läs mer »

Erik Wikander 50 år

Idag fyller allas vår Erik Wikander 50 år! Om det det är något som behöver lagas på vår stuga Ådalen så har han alltid ett bra verktyg på lager! Tack vare eldsjälar som dig så kan vi bedriva scouting för Läs mer »

Barbro Petersson

Det är med sorg vi idag fick besked om att en av kårens äldsta medlemmar, Barbro Petersson, har gått bort. Barbro blev medlem bara några år efter att kåren startades och har under åren varit allt från ledare på avdelning Läs mer »

Julmarknad

Kårens årliga julmarknad 30 november! Första advent har kåren som vanligt sin julmarknad, där vi säljer hantverk scouterna har gjort, har lotterier, loppmarknad, café, korvförsäljning med mera. Marknaden är en stor inkomstkälla för kåren, men den är också viktig då scouterna får Läs mer »